Of je nu door iemand gebeld wordt of je belt zelf iemand op; om een goed telefoongesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je een aantal gesprekstechnieken goed onder de knie hebt. Komende tijd geven we je verschillende tips voor gesprekstechnieken.

2. Gesprekstechniek: Samenvatten

Samenvatten wil zeggen de boodschap van je gesprekspartner op een korte wijze weergeven. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Als ik het juist hebt ben jij dus van mening dat we de meeting beter naar volgende week kunnen verzetten omdat Rian dan terug is van vakantie en zij bij de afspraak aanwezig moet zijn.”

Door dus regelmatig in je eigen woorden een kleine samenvatting te maken van wat de ander heeft gezegd, check je of je zijn of haar boodschap goed hebt begrepen. Mocht dit niet het geval zijn dan geef je de ander de gelegenheid aan te vullen of te corrigeren. Samenvattingen geven een gesprek niet alleen structuur maar het is bovendien een nette manier om een gesprek over te nemen als je gesprekspartner langdradig is, afdwaalt of in herhaling valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvragen Offerte aanvragen