Of je nu door iemand gebeld wordt of je belt zelf iemand op; om een goed telefoongesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je een aantal gesprekstechnieken goed onder de knie hebt. Komende tijd geven we je verschillende tips voor gesprekstechnieken.

8. Gesprekstechniek: Omgaan met weerstand
Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat je gesprekspartner het niet met je eens is. Hij vindt dat je te weinig informatie geeft, dat je advies te slap is of het aanbod te mager. Vat deze kritiek niet persoonlijk op en probeer de ander ook niet te overtuigen van jouw gelijk. Als je dat wel doet dan verzand je bijna zeker in een oeverloze welles-nietes-discussie.

Je kunt beter doorvragen om te achterhalen waar de aversie bij je gesprekspartner vandaan komt. Als dat duidelijk is, kun je misschien het een en ander toelichten of een misverstand uit de weg ruimen. Hierna wordt je boodschap wel geaccepteerd.

Ik-boodschap
Zogenaamde ik-boodschappen verkleinen de kans dat de ander kan ontkennen wat jij inbrengt. Het gaat immers om jouw beleving! Daar kan een ander niets aan af doen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvragen Offerte aanvragen