Even snel een klant bellen tussen het opstellen van een offerte en even snel andere kleine werkzaamheden tussen andere werkzaamheden door doen kan geen kwaad toch? Onderzoek heeft aangetoond dat hersenen niet zo snel kunnen switchen tussen het één en het ander, waardoor er tijd en kwaliteit verloren gaat.

Bent u benieuwd hoe goed u bent in multitasken?
Voer dan eenvoudig de multitask test uit en u zult merken hoe snel u afgeleid raakt van multitasken.

Stap 1: Schrijf het woord multitasking op. Schrijf direct onder het woord 1 tot en met 12 op en zorg dat je de tijd bijhoudt.
Stap 2: Nu schrijft u eerst de letter M op en zet vervolgens de 1 erbij. Doe dit ook met de andere letters van het woord multitasking. Ook hierbij wordt de tijd bijgehouden.
Stap 3: vergelijk de tijd van stap 1 en 2. Zo ziet u of u goed bent in multitasken of niet.

De meeste mensen die deze test uitvoeren, merken dat ze de eerste stap snel en goed uitvoeren. Echter in stap 2 zullen meer medewerkers fouten maken en zullen zij de stap minder snel uitvoeren dan stap 1.

Deze test laat zien dat hersenen tijd nodig hebben om te kunnen schakelen. Daarom is het slim om uw mail en telefoontjes uit te laten besteden door ons. Wij nemen uw telefoontjes op en beantwoorden uw mails professioneel. Neem contact met ons op voor meer informatie

Offerte aanvragen Offerte aanvragen